#metoo, törkimyslistat ja syyttömyysolettama

#metoo-kampanja on tehnyt seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän näkyväksi. Juristikirje kysyy rikosoikeuden professori Matti Tolvaselta, mitä mieltä hän on kampanjasta. Entä onko Suomen lainsäädäntö ajan tasalla seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi tai millaisia ylilyöntejä on someaikana syytä varoa?

Tapahtumat

Legal Design Summit 2017

Loppuunmyyty Legal Design Summit järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Maailman suurimpaan oikeuden ja muotoilun yhdistävään tapahtumaan osallistui yhteensä 600 juridiikan, teknologian tai muotoilun ammattilaista ympäri maailmaa.
§

Ylimpien tuomioistuinten viikko

KKO:n ratkaisu itsekriminointisuojaa ja oikeudenkäyntimenettelyä koskevassa tapauksessa.
Nimitysvaliokunta

Juristi työsuhdepäällikkönä

Aki Raudas on Neste Oyj:n uusi työsuhdepäällikkö 2.10.2017 alkaen.

Palkitut

Mauri Saarinen – palkittu työsuhdeasiain osaaja

Asianajaja Mauri Saariselle Suomen tietokirjailijoiden 8 000 euron tietokirjailijapalkinto tuotannosta, jota kukaan työsuhdeasioiden parissa työskentelevä ei voi ohittaa.

Viisi ajatusta

Työelämäprofessori Tuomas Lehtinen

“Hyvä asianajaja tulee toimeen minkälaisen asiakkaan kanssa tahansa”, sanoo asianajotoimisto Castren & Snellmanin osakas Tuomas Lehtinen. Hänet on nimitetty Helsingin yliopiston määräaikaiseksi asianajo-oikeuden työelämäprofessoriksi.

Tapahtumat

Kuka niitä käyttöehtoja oikein lukee?

Tällä hetkellä ei kukaan. Pääosa sopimuksistakin laaditaan niin, että ainoastaan juristin on mahdollista yrittää ymmärtää niitä. Pitäisikö tämän muuttua?