Juristin elämän säännöt

Mika Ilveskero: ”Usko lähtökohtaisesti aina ihmiseen”

Korkeimman oikeuden jäsenenä syyskuussa aloittava, Asianajajaliiton entinen puheenjohtaja ja Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakas Mika Ilveskero kertoo uskovansa lähtökohtaisesti aina ihmiseen ja siihen että antamalla saa enemmän kuin ottamalla. Hän kehottaa nöyryyteen, asioiden toimeenpanemiseen ja kokonaisuuksien hahmottamiseen. ”Kun katsoo asioita kokonaisuuksina, on myös helpompi välttää yksityiskohtiin liittyvät virheet.”
Oikeusotsikot Muistio

Oikeustajututkimus julkaistu – Oikeusministeri Häkkänen: Väkivalta- ja seksuaalirikosten rangaistusasteikkoja arvioitava

Oikeusministeriön tilaama Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tekemä oikeustajututkimus on julkaistu. Tutkimuksen mukaan kansalaisten käsitys sopivasta rangaistuksesta vaihtelee huomattavasti, esimerkiksi lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä. Yleistä oikeustajua on siis vaikea määritellä. Oikeusministeri Häkkänen kommentoi, että rangaistusasteikkoja väkivalta- ja seksuaalirikosten osalta on arvioitava.
Juristikirjeen kirjasto

3 x jännitystä juristilta

Juristikirje suosittelee kesän aikana säännöllisesti juristeille kirjoja. Toisessa osassa juristien kirjoittamia tuoreita jännityskirjoja.
Oikeusotsikot

Työryhmä ehdottaa tietosuojalakia

Tietosuojalaki olisi henkilötietojen suojaa koskeva yleislaki ja sillä täydennettäisiin EU:n tietosuoja-asetusta.