Tältä sivulta löydät verkkopalvelujemme käyttöohjeet.

Jos et saa ohjeista apua sinua askarruttavaan kysymykseen, asiakaspalvelumme auttaa sinua maanantaista perjantaihin klo 8.15 – 16.00.

Puhelin:
020 442 4100

Sähköposti:
verkkopalvelut@almamedia.fi (kun asiasi koskee verkkopalvelukäyttöä tai -tilauksia)
kirjat@almamedia.fi (kun asiasi koskee asiointia Alma Talent Shop -verkkokaupassa)

Fokus

Katso ohjeet Fokus-teosten käyttöön:

 • Mikä on Fokus-palvelu?

  Fokus on osa Alma Talent Pron palvelukokonaisuutta yhdessä Suomen Laki -palvelun ja Verkkokirjahyllyn kanssa. Fokuksesta löydät kaiken työsi kannalta oleellisen ajankohtaistiedon ja taustamateriaalin verkossa. Kokoamme tehtäväsi kannalta tärkeimmät asiat samaan osoitteeseen ja päivitämme tietoja jatkuvasti. Saat tarvittaessa kaiken oleellisen tiedon ajasta ja paikasta riippumatta, sillä Fokus-palvelu on käytettävissäsi kaikilla laitteilla, joissa on verkkoyhteys.
  fokus etusivu

 • Laitteet ja selaimet

  Voit käyttää Fokusta tietokoneella tai mobiililaitteilla, kunhan käytössäsi on internetyhteys ja verkkoselain. Palvelun käyttöön et tarvita selaimen lisäosia. Osoitteesta verkkopalvelut@almamedia.fi saat apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Suositeltavat selaimet ovat:
  – Chrome
  – Firefox
  – Safari
  – Internet Explorer 8 tai uudempi

 • Koekäyttö

  Fokukseen voit tutustua tarkemmin tilaamalla ilmaiset koekäyttötunnukset osoitteesta https://fokus.almatalent.fi/koekäyttö.
  Fokus-koekäyttö

 • Kirjautuminen ja yläpalkki

  Pääset Fokus-palveluun osoitteessa fokus.almatalent.fi. Kirjaudu palveluun oikeasta yläkulmasta. Alma Talent Pron palveluissa on käytössä SSO-kirjautuminen. Kirjauduttuasi Fokus-palveluun pääset käyttämään myös muita käytössäsi mahdollisesti olevia palveluita ilman että sinun tarvitsee kirjautua uudelleen. Palveluita käyttäessäsi näkyvissä on koko ajan palveluiden yhteinen yläpalkki. Yläpalkin kautta pääset siirtymään palvelusta toiseen ja kirjautumaan sisään ja ulos.
  Ylapalkki
  Kirjautuminen

 • Selailu

  Etusivun Hankitut teokset -laatikosta löydät kaikki käyttöösi hankitut teokset. Jos olet käyttänyt aiemmin Fokusta samalla selaimella, löydät viimeksi käyttämäsi teokset Viimeksi luettuja -laatikosta. Hankitut teokset -laatikossa voit selata teoksia aihealueittain klikkaamalla valikosta Juridiikkafokus, Talousfokus tai Verotusfokus.
  Hankitut teokset
  Viimeksi luetut

 • Haku

  Kun alat kirjoittaa etusivun hakuruutuun hakusanaa, siirryt automaattisesti hakutulosnäkymään. Kirjoittaessasi haku ehdottaa erilaisia hakusanoja, jotka muuttuvat sitä mukaa kun jatkat kirjoittamista.
  Hakutulosehdotukset

  Osumat on jaoteltu eri välilehdille halutun kohdan löytymisen helpottamiseksi. Fokus-teoksista ja Fokuksen Ajankohtaista-osiosta löytyvien osumien lisäksi voit tarkastella omilta välilehdiltään myös asiasanahakemistosta, Suomen Laki -palvelusta ja Verkkokirjahyllystä löytyviä hakuosumia. Haluamme näin helpottaa palveluiden toisiaan täydentävää rinnakkaiskäyttöä. Aiemmin Fokuksen omasta Lainsäädäntö- ja Oikeuskäytäntö-osiosta löytyvät sisällöt on nyt keskitetty Suomen Laki -palveluun. Jos haluat tarkastella kaikkia hakuosumia kerralla, tämä on mahdollista Kaikki-välilehdellä. Voit myös rajata hakua sisältöalueittain tai valitsemalla näytettäväksi ensin osumat hankituista teoksista. Rajausvalikot löytyvät haun violetista palkista.

  Hakutulosnakyma

  Jo lukemasi hakutulokset merkitään Luettu -symbolilla. Luetun hakutuloksen otsikon väri myös muuttuu mustaksi. Merkintä poistuu, kun hakusanaa muokataan tai vaihdetaan.

  Luettu hakutulos

  Haun voit tehdä myös yksittäisen teoksen sisällä siirryttyäsi ensin kyseisen teoksen lukunäkymään.
  Sisainen hakutulos

 • Lukunäkymä

  Lukunäkymässä voit lukea teoksia ja käyttää erilaisia toimintoja. Osan toiminnoista löydät sinisestä palkista ja osan vasemmasta reunasta sisällysluettelon yläpuolelta. Toiminnot sinisessä palkissa (vasemmalta oikealle):
  –    Lukutila-toiminnolla saat enemmän tilaa tekstille
  –    Kirjanmerkki-toiminnolla luot, tutkit ja järjestät kirjanmerkkejä
  –    Voit tulostaa osia tekstistä Tulostus-toiminnolla
  –    Tekstin koon voit säätää haluamaksesi a-painikkeilla
  –    Nuolinäppäin-toiminnolla pääset siirtymään takaisin sinne, mistä olet kyseiseen kohtaan tullut (nuoli taaksepäin) tai siirtymään samassa teoksessa eteenpäin (nuoli eteenpäin).
  Lukunakyman toiminnot

  Toiminnot vasemmassa reunassa (vasemmalta oikealle):
  –    Haku-toiminnolla teet teoksen sisäisen haun Hakutoiminto
  –    Voit tutustua teoksen sisältöön Sisällysluettelo-toiminnolla Sisallysluettelotoiminto   tai Rakennepuu-toiminnolla
  Rakennepuutoiminto
  –    Voit myös tarkastella teoksen asiasanoja Asiasanatoiminto

 • Linkitykset

  Fokus-teokset muodostavat yhdessä laajan kokonaisuuden. Teokset on kattavasti linkitetty Suomen Laki -palvelun lainsäädäntöön ja oikeustapauksiin, jolloin tilaamalla sisältöjä molemmista palveluista saat käyttöösi sekä lain että sen tulkinnan.
  Fokus-Suomen Laki -linkitys

  Vastaavasti saapuvat linkit -toiminnolla pääset tarkastelemaan sitä, miten muissa teoksissa on asiaa kommentoitu. Saapuvat linkit saat auki klikkaamalla tekstissä näkyvää violettia nuolta.
  Saapuvat linkit

 • Kirjanmerkit

  Löytääksesi jatkossa tietyt kohdat helposti, voit merkitä ne kirjanmerkillä. Lisätäksesi kirjanmerkin klikkaa lukunäkymässä haluamassasi kohdassa klikkaa Kirjanmerkki-toimintoa.

  Tekemäsi kirjanmerkit löydät palvelun etusivun Kirjanmerkit-laatikosta tai lukutilassa klikkaamalla Kirjanmerkki-toimintoa.
  Kirjanmerkkitoiminto

  Kirjanmerkit tallennetaan selaimen evästeisiin. Halutessasi käyttää kirjanmerkkejä toisella laitteella, toisella selailemalla tai tyhjennettyäsi selaimen välimuistin ota talteen kirjanmerkkikoodi.

  Kun haluat aukaista aiemmin tekemäsi kirjanmerkit toisella, syötä koodisi Syötä koodi -ruutuun.
  Kirjanmerkkikoodi

 • Mobiilikäyttö

  Fokus-palvelu on käytettävissä myös tableteilla ja mobiililaitteilla.

 • Uuden teoksen ostaminen

  Fokus-palvelusta löytyy runsaasti teoksia eri sisältöalueilta. Kun hakutulos kohdistuu sellaiseen teokseen, jota ei ole vielä hankittu käyttöösi, osuma näkyy harmaana. Tällöin näet teoksen esittelytekstin. Voit siirtyä Alma Talent Shopiin tilaamaan teoksen käyttöösi klikkaamalla teosesittelyn yhteydessä näkyvää Tilaa-painiketta. Huomaathan, että tilataksesi verkkokaupasta palveluita sinun tulee ensin rekisteröityä henkilökohtaisesti, mikäli käytät Fokusta ip-tunnisteisesti.

Verkkokirjahylly

Katso ohjeet Verkkokirjahyllyn käyttöön:

 • Näin kirjaudut

  (1) Verkkokirjahyllyn löydät osoitteesta https://verkkokirjahylly.almatalent.fi
  (2) Kirjaudu palveluun sivun oikeassa yläkulmassa.
  (3) Yksi kirjautuminen riittää – jos sinulla on käytössäsi muita Alma Talent Pron palveluita, pääset sivun ylävalikosta myös niihin.
  Verkkokirjahylly Kirjautuminen

 • Hyllyvalikko

  (1) Etusivulla näet oletuksena listauksen uusimmista palveluun lisätyistä kirjoista.
  (2) Etusivun hyllyvalikosta voit valita tarkasteluun
  – Tulossa olevat kirjat
  – Viimeksi lukemasi kirjat
  – Koko Verkkokirjahyllyn sisällön
  – Minkä tahansa teemahyllyistä (Asuminen ja ympäristöoikeus, Esimiestyö, Julkisoikeus, Perhe- ja perintöoikeus, Rikos- ja prosessioikeus, Siviilioikeus, Taloushallinto, Työoikeus, Verotus, Yritysoikeus)
  – Arkiston (yli 7 vuotta sitten ilmestyneet kirjat)
  Verkkokirjahylly Hyllyvalikko

 • Näin käytät lukunäkymää

  Lukunäkymässä voit käyttää monia toimintoja:
  Yläkuva:
  (1) Voit tehdä ko. teokseen kohdistuvan haun.
  (2) Voit tarkastella teoksen sisällysluetteloa.
  (3) Voit tarkastella teoksen rakennepuuta.
  (4) Näet teoksen asiahakemiston.
  (5) Voit piilottaa teoksen hakemiston.
  (6) Voit hallita teoksen kirjanmerkkejä.
  (7) Voit tulostaa näkymän.
  (8) Voit muuttaa tekstin kokoa.
  (9) Voit siirtyä teoksen sisällä.
  Alakuva:
  (1) Teoksen viittaustiedot kopioit kätevästi murupolusta.
  (2) Nuolen takaa löydät kohdat, joissa samaa asiaa on käsitelty muualla teoksessa.Verkkokirjahylly Lukunäkymä 1
  Verkkokirjahylly Lukunäkymä 2

 • Koko palveluun kohdistuva haku

  (1) Voit tehdä koko palveluun kohdistuvan haun etusivulta. Siirryt hakutulosnäkymään, kun alat kirjoittaa hakusanaa hakukenttään.
  (2) Hakutulokset on jaoteltu palveluittain välilehdille.
  (3) Voit tehdä valinnan ”Ensin osumat hankituista teoksista”, jolloin näet ensimmäisinä käytössäsi olevien teosten hakuosumat.
  (4) Voit myös rajata hakua sisältöalueen mukaan.
  Verkkokirjahylly Haku

 • Kirjanmerkit

  (1) Voit tehdä haluamaasi kohtaan kirjanmerkin: valitse sisältönäkymässä ”Lisää kirjanmerkki”.
  (2) Tekemäsi kirjanmerkit löydät Kirjanmerkki-symbolista avautuvasta valikosta.
  (3) Kirjanmerkin tiedoista löytyvän kirjanmerkkikoodin tarvitset, kun haluat käyttää kirjanmerkkiä toisella laitteella tai selaimella: kopioi koodi Syötä koodi -kenttään.

  Verkkokirjahylly Kirjanmerkit

   

 • Hyllyjen tilaaminen

  (1) Kun hakutulos kohdistuu teokseen, jota sinulle ei ole käytössäsi, se näkyy harmaana.
  (2) Hakutulosta klikkaamalla pääset tarkastelemaan teoksen esittelyä.
  (3) Voit halutessasi tilata hyllyn, jossa teos on.
  Verkkokirjahylly Tilaaminen

 • Koekäyttö

  Jos sinulla ei ole vielä Verkkokirjahyllyä käytössäsi, voit kokeilla palvelua veloituksetta tilaamalla koekäyttötunnukset osoitteessa https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/koekäyttöVerkkokirjahylly Koekäyttö