Siirryn toisiin tehtäviin ja Juristikirjeen päätoimittaja vaihtuu elokuussa.

Lähes kuuden antoisan päätoimittajavuoden aikana – noin 250 kirjettä, vähintään 500 haastateltua juristia  –  kehittyy jonkinlaiseksi juristien kokemusasiantuntijaksi. Muutama huomio tästä kokemuksesta. Juristeja kun olette, luette tätä luonnollisesti varauksin.

1)      Kun teistä otetaan haastattelun yhteydessä kuvaa, hymyilette viimeistään, kun teille kertoo, että Juristikirjeen kuvissa muutkin hymyilevät.

2)      Haastattelun vaikein osuus teille tuntuu toistuvasti olevan kirjojen, taideteosten tai laulujen suosittelu, koska ”vaihtoehtoja on niin paljon”. Kirjoista toistuvasti mainitaan muun muassa Kjell Westön Missä kuljimme kerran ja Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla.

3)      Erityisesti nuorilla juristeilla on erinomaiset mediavalmiudet. Kerrotte avoimesti, luontevasti ja fiksusti itsestänne ja työstänne ja sorrutte vain hyvin harvoin corporate jargoniin. Jatkoon!

4)      Tapana on ollut toistuvasti pyytää mottoa. Merkittävä osa motoistanne käsittelee sitä, että vaikeuksia ja ongelmia tulee, mutta niistä selvitään. Ja samalla hyvä muistutus asenteesta, jota monen juristin työssä tarvitaan.

Kiitos!

Heini Larros

Juristikirje ilmestyy keskiviikkoisin. Juristikirjettä koskevissa asioita voitte olla yhteydessä  Maria Ampialaan (maria.ampiala@almamedia.fi) tai osoitteeseen juristikirje@almamedia.fi.