Robin Eklund.

Toisen vuoden oikeustieteen opiskelija Robin Eklund aloitti pari kuukautta sitten Lexia Asianajotoimistossa innovaatioassistenttina. Työnkuvaan kuuluu pohtiminen, miten teknologisia innovaatioita voidaan hyödyntää tulevaisuuden asianajajan työssä. Eklund on itseoppinut koodaaja: hän aloitti tekemällä nettisivuja, kehittyi ylläpitämään palvelimia ja koodaamaan ohjelmointikielillä.

Käytännössä Eklund tutustuu Lexia Asianajotoimiston innovaatiotiimin jäsenenä erilaisiin markkinoilla olevin tietoteknisiin ja tekoälypalveluihin.

”Toimeksiantojen tekeminen nopeutuu uusien tekoälyn tukemien työkalujen avulla. Tärkeintä on kuitenkin, että asiakas saa paremman kokemuksen. Markkinoilla on valmiita ratkaisuja esimerkiksi sopimusten ja sopimusehtojen tarkasteluun. Joistain ohjelmista näkee muutamassa tunnissa, että ne eivät sovi tarpeisiimme, joitain tarkastelen jopa viikon.”

Eklund on tarkastellut jo 20 erilaista työkalua.

Entä mitä mieltä Eklund on juristien tietoteknisistä taidoista?

Juristit ymmärtävät, miten laitteet ja ohjelmat toimivat, monenlaisia ohjelmaympäristöjä ja osaavat yhdistää asiakkaan ja omat ympäristöt.

”Ne ovat käytännössä ihan hyvät. Juristit ymmärtävät, miten laitteet ja ohjelmat toimivat, monenlaisia ohjelmaympäristöjä ja osaavat yhdistää asiakkaan ja omat ympäristöt.”