Arabiemiirikunnat

Minimituomio huumausaineiden hallussapidosta ja käytöstä on neljä vuotta vankeutta – myös silloin, kun on kyseessä pienistä jäämistä huumeita, joita on käytetty ennen Arabiemirikuntiin saapumista. Huom! koskee myös Arabiemiirikuntiin välilaskun tekeviä, jotka voidaan rajalla tutkia teknisillä laitteilla.

Australia

Jos tuot mukanasi puuesineitä, sinun tulee ilmoittaa asiasta maahantuloviranomaisille.

Egypti

Homoseksuaalisesta ”kanssakäymisestä” (mitä ilmaisun laajuus sitten tarkoittaakaan, toim. huom.) voi seurata vankeusrangaistus.

Espanja

Laki kieltää tupakoinnin baareissa, ravintoloissa, lapsille tarkoitetuissa puistoissa, koulujen ja sairaaloiden alueella sekä suljetuissa julkisissa tiloissa.

Etelä-Afrikka

Viranomaiset vaativat alaikäisten lasten kanssa matkustavilta laillistetun todisteen/asiakirjan perhesuhteista, ja kun alaikäinen matkustaa vain toisen huoltajansa kanssa, kirjallisen suostumuksen toiselta huoltajalta. Dokumenttien puuttuminen voi estää maahantulon.

Katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi.

Japani

”Rangaistukset esimerkiksi yleisten järjestyssääntöjen rikkomisesta tai humalakäyttäytymisestä ovat ankarampia verrattuna Suomeen, ja poliisi voi pitää epäiltyä pidätettynä ja kuulusteltavana kymmenestä päivästä 23 päivään poliisilaitoksella.”

Thaimaa

”Liikenneonnettomuudet, joissa toisena osapuolena on ulkomaalainen, katsotaan lähes poikkeuksetta ulkomaalaisen aiheuttamiksi. Vahingonkorvausvaatimukset onnettomuuksissa ovat usein suuria.”

Venäjä

”Lapset (alle 18 vuotta) eivät saa liikkua ulkona ilman aikuista klo 23.00–06.00 välisenä aikana (talviaikaan klo 22.00–06.00).”

Matkustustiedotteet ulkoministeriön sivuilta, lainaukset matkustustiedotteista