Fitness-kisaamisessa ja juridiikassa on yhteistä…

se, että sääntöjen noudattaminen on tärkeää. Fitness-kilpailuissa pisteitä lasketaan, jos kilpailija ei osaa säännönmukaisia asentoja. Fitness-kilpailussa ei siis voi menestyä, jos ei osaa ja kunnioita sääntöjä. Sama on juridiikassa. Myös tarkkuutta tarvitaan molemmissa.

Kilpaurheilun voi yhdistää oikeustieteen opintoihin, jos…

on itsenäinen opiskelija ja urheilija ja on tottunut suunnittelemaan omat aikataulut. Mutta tosiasia on, että melkein kaikesta muusta opiskeluelämästä pitää luopua, aika ei yksinkertaisesti riitä. En ole ollut ainejärjestötoiminnassa mukana tai käy opiskelijabileissä. Niin se on lähes kaikilla kilpaurheilijoilla: pitää olla valmis luopumaan jostain. Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa pystyy vaikuttamaan omaan opiskeluaikatauluunsa todella hyvin.

Kun kilpailukausi on ohi, yritän löytää keskitien ja sallia itselleni nautintoja kohtuuden rajoissa.

Itsekurivinkki…

Olen kaikki tai ei mitään -tyyppi, mutta kun kilpailukausi on ohi, yritän löytää keskitien ja sallia itselleni nautintoja kohtuuden rajoissa. Kisadieettini alkoi 21 viiikkoa sitten ja sen aikana syön valmentajan ohjeiden mukaan – ei alkoholia, ei sokereita. Dieettaaminen ei ole enää vaikeaa. Aamulenkkeihin voi joskus kyllästyä, mutta itseään oppii motivoimaan. Minua motivoi se, että muistutan ruokavalion ja harjoittelun olevan välttämättömiä tavoitteeseen pääsyn kannalta. Lenkillä vaihdan joskus musiikkia tai reittiä. Huonolla säällä menen kuntosalille. Jos aamulenkille lähteminen kyllästyttää, nousen vain mahdollisimman pian sängystä ja lähden. Samoja tekniikoita käytän opiskellessa.

20 vuoden päästä olen…

toivottavasti mieluisassa työssä. Haaveilen asianajajan työstä. Se vaikuttaa ainakin tällä hetkellä eniten omalta – haluan tehdä työtä ihmisten kanssa. Olen menestynyt opinnoissani kaikissa aineissa, mutta vahvinta osaamiseni on ainakin tällä hetkellä rikosoikeudessa. Se on myös suosikkini. Olen perhekeskeinen, ja toivon, että 40-vuotiaana minulla on perhe ja talo. Urheilu on varmasti myös tuolloin iso osa elämääni ja arkeani. Toivon, että osaan nauttia siitä ilman kummempia tavoitteita. En varmaan osaisi olla ilmankaan.

Juristien kuntoa uhkaa…

työn kuormittavuus. Työn kuormittavuuteen nähden juristit ovat kuitenkin yllättävän hyväkuntoisia. Stressi heikentää kuntoa. Myös istuminen ja pitkät päivät ovat kunnolle tuhoisaa. Henkisesti kuormittava työ alkaa vähitellen kuormittaa myös fyysisesti. On tärkeää löytää mieleinen laji, niin, että liikunnasta tulee rentoutuskeino, ettei se ole vain rääkkiä. Minulla toimivat aamulenkit hyvin. Käy kävelemässä ennen aamupalaa, äläkä tingi unesta!

Henkkarit: Ida Keränen

Syntymävuosi: 1995

Tutkinnot ja arvonimet: oik yo

Yliopisto: Turun yliopisto

Lempioikeudenala: Rikosoikeus

Guru: Sakari Melander

Jos ei olisi juristi, olisi: Psykologi

Motto: Tee se intohimolla tai ei lainkaan

Suosittelen

Kirja: Rhonda Byrne: Salaisuus

Laulu: Ed Sheeran

Laji: Kuntosali

Kuvataiteen teos: Kaj Stenvall: Ankka-taulut