Viisaita neuvoja ihmisten johtamiseen – #oivalluksiajohtamisesta

#oivalluksiajohtamisesta

Jotkut tekevät töitä käsillään tai koneilla.

Sinä teet töitä ihmisillä.

Ihmiset voivat tuottaa iloa tai käydä hermoille – kaikilla kuviteltavissa olevilla tavoilla.

Työyhteisössä asiat harvoin sujuvat niin kuin oli ajateltu. Muutosten toteuttaminen takkuaa, ihmiset turhautuvat, tavoitteita ei saavuteta. Pomo jää helposti yksin. Mistä neuvoja kaaoksenhallintaan, ihmisten johtamiseen, ristiriitojen ratkomiseen ja niihin epätoivon hetkiin, kun kaikki vain väsyttää ja vituttaa?

Teija Rantala, Ylen Lasten ja nuorten ohjelmien ja Tampereen Asiaohjelmien toimituksen päällikkö, tunnistaa tilanteen. Hän on työskennellyt media-alalla tiiminvetäjänä ja päällikkönä yhteensä 20 vuotta. 

”Olisin itse tarvinnut neuvoja 14 vuotta sitten. Olin siirtymässä tiimiesimiehestä toimituksen pomoksi. Ajattelin, että pärjään samoilla taidoilla, joilla olin selvinnyt siihenkin asti. Ennen kaikkea kuuntelisin työntekijöiden toiveita."

"Kuuntelin niitä vuoden. Sen jälkeen väänsin parkua jääkylmässä autossa ja rukoilin organisaatiouudistusta, jotta pääsisin pomoutta pakoon. Tajusin, että en pystynytkään täyttämään niitä toiveita, joita minuun oli asetettu. En täyttänyt edes omia odotuksiani.”

Mieti mielenlaatuasi.

Jos loukkaannut helposti, lähdet mukaan turhiin taisteluihin.

Jos olet epätoivoinen, voit ottaa liian isoja riskejä.

Jos olet jääräpäinen, et huomaa, milloin pitää vaihtaa suuntaa.

Jos olet kostonhimoinen, voit mennä liian pitkälle.

Pomolla pitää olla paksu nahka ja pitkä pinna.

Äkkipikaisuutta ei lasketa eduksi.

Rantala on koulutukseltaan toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri ja suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Hänen kirjoittamansa Pieni kirjan johtamisesta (Alma Talent, 2019) yhdistelee Rantalan omia kokemuksia ja koulutuksista saatuja oppeja tämän päivän LEAN-ajatteluun ja vanhaan taolaiseen johtamisfilosofiaan.

"En halua uuvuttaa lukijaa teorioilla tai tapauskertomuksilla, vaan antaa konkreettisia neuvoja ihmisten ja oman itsensä johtamiseen. Olen tavallaan kirjoittanut tämän kirjan itselleni, mutta myös kaikille niille, jotka ovat tai ovat astumassa johtamisen polulle. Siellä kohtaa usein yksinäisyyttä, epävarmuutta ja järjetöntä epäonnistumisen pelkoa. Kirja on kirjoitettu kannustukseksi, rohkaisuksi ja lohdutukseksi silloin, kun kaikki ei mene niin kuin oli ajatellut.”

Tunnista omat rajasi.

Tarkkaile itseäsi, kun olet väsynyt tai stressaantunut. Lähde tarvittaessa pois työpaikalta.

Vääriä sanomisia ja virhearvioita täytyy usein korjailla myöhemmin. Säästä omaa aikaasi pitämällä tolkkusi tallella.

Menestystä rakennetaan luomalla yhteisöön keskinäistä luottamusta ja rohkaisemalla sen jäseniä itsenäiseen ajatteluun. Uuden ajan johtajat ymmärtävät saaneensa valtaa voidakseen käyttää sitä muiden hyödyksi ja ennen kaikkea auttaakseen yhtiötä ja sen työntekijöitä onnistumaan. Muiden johtamisen lisäksi pitää osata myös johtaa itseään.

Laotse sanoo:

Vanhan ajan ihannehallitsijat hallitsivat niin, että kansa ei tiennyt hallitsijoita olevankaan.

Ihannehallituksen aikana asiat sujuivat, työt saatiin tehtyä ja kaikki totesivat: "Sehän kävi itsestään."

--

Lisää #oivalluksiajohtamisesta

Lue lisää: