Uusi veroilmoitus - lomaketta ei voi enää palauttaa ja läheisen voi valtuuttaa täydentämään tietoja

Uuden esitäytetyn veroilmoituksen tietoja täydennetään digitaalisesti OmaVerossa tai myös vanhaan malliin paperilla, tosin erillisillä lomakkeilla. Esitäytettyä veroilmoitusta ei voi siis enää palauttaa. Uutta on myös se, että voi valtuuttaa läheisensä täydentämään tietoja OmaVerossa. Verohallinto listaa, mitä pitää muistaa täydennettäessä tietoja paperilomakkeilla.

Huhtikuussa suomalaiset saavat ensimmäistä kertaa esitäytetyn veroilmoituksen pelkkänä A4-tulosteena. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään. Jos tietoja täydennetään, Verohallinto suosittelee OmaVero-palvelun käyttöä, mutta paperillakin voi tietojaan täydentää, tosin erillisillä lomakkeilla. Postin kulkuun tulee varata aikaa, sillä lomakkeiden tulee olla Verohallinnossa määräpäivänä.

Esitäytetty veroilmoitus palautuskuorineen lähti viime vuonna
5,4 miljoonalle suomalaiselle. Tietoja täydensi 1,45 miljoonaa, heistä reilusti yli puolet verkossa. Vain 600 000 täydensi veroilmoitusta paperilla ja käytti palautuskuorta. Veroilmoituksessa ei siksi ole enää mukana kirjekuorta lomakkeiden palauttamiseen, mutta kuoren saa pyydettäessä.

Tänä vuonna on myös ensimmäistä kertaa mahdollista valtuuttaa läheisensä hoitamaan tietojen täydennykset OmaVerossa (osoitteessa Suomi.fi/valtuudet).

Verohallinto muistuttaa, että saman tiedon voi ilmoittaa vain yhden kerran: jos täydentää tietojaan paperilla, ei niitä enää pidä täydentää OmaVerossa.

Verohallinnon muistilista tietojen täydentämiseen paperilomakkeilla

  1. Tarkista esitäytetyltä veroilmoitukselta, mitä lomakkeita tarvitset. Nämä tiedot löytyvät asianomaisen kohdan vierestä. Edellisten vuosien lomakkeita ei voi käyttää.
  2. Tulosta lomakkeet osoitteesta vero.fi/lomakkeet. Voit myös soittaa ja tilata lomakkeet palautuskuorineen numerosta 029 497 030 (suomeksi) tai 029 497031 (ruotsiksi).
  3. Täytä tiedot huolellisesti kenttien sisälle, koska ne luetaan optisesti. Nimi ja henkilötunnus merkitään lomakkeen jokaiselle sivulle.
  4. Kuitteja tai tositteita ei tarvitse liittää mukaan. Niitä pitää kuitenkin säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisen jälkeen Verohallinnon mahdollista tarkistusta varten.
  5. Palautusosoite on veroilmoituslomakkeen etusivulla. Lomakkeet voi jättää myös verotoimistoon.
  6. Postin kulkuun on hyvä varata aikaa, koska täydennystietojen tulee olla perillä määräpäivänä (7.5., 14.5. tai 21.5.). Oma määräpäivä näkyy esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta. Verohallinto voi määrätä 50 euron myöhästymismaksun, jos tietojen täydennys on myöhässä.

Lisätiedot ja lähde: Verohallinto

Lue lisää: