Tekoäly kiinnostaa – Antti Merilehto palkittiin Vuoden puhujana

Evento Awardsissa jaettiin tapahtuma-alan tunnustuspalkinnot 13 sarjassa. Parhaaksi puhujaksi valittiin tekoälyn asiantuntija Antti Merilehto. 

Antti Merilehto on Vuoden Puhuja, Kuva: Evento Awards

Evento Awards -kilpailun palkinnot jaettiin Telakalla

Tapahtuma-alan kokonaisvaltaisesti huomioiva Evento Awards -kilpailu huipentui 12. huhtikuuta Helsingissä Tapahtumakeskus Telakalla järjestettyyn palkintojuhlaan. Tunnustuspalkintoja jaettiin palkintoja 13 kategoriassa. Ammattilaiset kilpailivat omissa sarjoissaan vuoden 2017 aikana toteutuneilla tapahtumatöillä. Lisäksi kilpailun järjestävän Evento-lehden lukijat pääsivät ehdottamaan omia suosikkejaan parhaiksi yhteistyökumppaneiksi.

Voittajien joukosta löytyvät muun muassa Arctic TreeHouse Hotel, Food Camp Catering sekä edellisen kerran vuonna 2016 voittanut Voice of Finland -ohjelmastakin tuttu Logomo. Alan vaikuttajaksi tuomaristo valitsi osallistujatiedon keräämiseen ja hallintaan erikoistuneen teknologiayritys Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollménin. Yleisön suosikiksi noussut Tapahtumakeskus Koskenranta keräsi yli viidesosan kaikista äänistä.

Juontaja/Puhuja/Kouluttaja-sarjan voittajaksi valittiin tekoälyn asiantuntija ja Tekoäly – matkaopas johtajalle -kirjan kirjoittaja Antti Merilehto. Kirjan näkökulma on liiketoiminnassa, jossa on myös Merilehdon oma substanssiosaaminen.

– En ole kiinnostunut tekoälyn lupauksista, vaan siitä, mitä on tapahtunut viimeisen puolentoista vuoden aikana. Elävässä arjessa tapahtuvat asiat ovat niitä, jotka oikeasti vaikuttavat liiketoimintaan, hän sanoo.

Tämä puhetyöläinen todella osaa tehtävänsä − hän on paitsi vakuuttava ja asiansa osaava myös innostava kouluttaja tai sujuvasanainen tapahtuman tunnelmaa kohottava juontaja. Hän osaa ottaa yleisönsä, eivätkä yllättävätkään tilanteet saa häntä sekoamaan sanoissaan − onhan hän improvisointikyvyiltään omaa luokkaansa.

Kilpailu järjestettiin viidennen kerran. Aiemmista vuosista poiketen yleisö- ja tapahtumasarjojen ehdokkaat laittoi paremmuusjärjestykseen kaksi erillistä alan ammattilaisista koostuvaa tuomaristoa, ja parhaat tapahtumatyöt selvisivät samana päivänä Kongressi-messuilla järjestetyn pitchaus-tilaisuuden jälkeen.

Lähde: Eventoawards

*****

Antti Merilehdon suosittu kirja Tekoäly - Matkaopas johtajalle on saatavilla verkkokaupasta, myös e-kirjana.

Lue lisää: