Sijoituskirjailija Merja Mähkä varoittaa turhasta sijoitushäpeästä

Merja Mähkä on huomannut, että moni on hämillään ja jopa ahdistunut sijoittamisen aloittamisen vaikeudesta ja häpeää arkailuaan. Uutuuskirjassaan Rahastokirja vasta-alkajille (ja niille, jotka haluavat päästä sijoittamisessa helpolla) Mähkä viestii, ettei näin tarvitse olla.

Merja Mähkä Kuva: Paula Virta

Sijoittaminen ei ole koskaan ollut yhtä suosittua kuin se on nyt. Se ei ole ikinä ollut myöskään yhtä helppoa. Silti moni sijoittamisen aloittamista miettivä kokee aloittamisen vaikeaksi ja pelottavaksi. Ympärillä jylläävä sijoitusbuumi saattaa jopa nostaa kynnystä aloittaa. Kun sijoittamisesta puhutaan joka paikassa, oma epävarmuus voi tuntua ahdistavalta.

”Raha on vakava asia, eikä sen kanssa haluta tehdä virheitä. Moni ottaa aloittamisesta valtavasti paineita. Sijoittamisesta on viime vuosina toitotettu niin paljon joka paikassa, että oma, ihan luonnollinen arkailu saattaa hävettää”, kertoo Merja Mähkä tunnustuksista, joita hän on saanut ihmisiltä, joilla on kaikki muu elämässä hanskassa paitsi sijoittaminen.

Aloittelevan sijoittajan tiekartta

Merja Mähkä juttelee päivittäin aloittelevien sijoittajien kanssa, ja idea uutuuskirjaan tuli juuri heiltä. Mähkä huomasi, ettei mistään löytynyt helppokäyttöistä tiekarttaa ensimmäisestä sijoituksesta valmiiseen sijoitussalkkuun ja sen kanssa elämiseen.

”Rahastot ovat sijoitustuotteita, joilla on kätevää sijoittaa moneen sijoituskohteeseen, kuten osakkeisiin tai asuntoihin, helposti yhdellä kertaa. Niiden varaan voi askel askeleelta rakentaa sellaisen sijoitussalkun, jonka kanssa kuka tahansa ummikko pärjää.”

Mähkä vertaa rahastoja kirjassa ihonhoitoon: jokaiseen ihotyyppiin löytyy sopiva voide – joskus tarvitaan jopa seerumia. Samalla tavalla jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva rahasto tai rahastojen kokonaisuus.

Mähkä toivoo, että tämän käytännöllisen ja helpon rahastokirjan luettuaan, jokainen aloittaisi sijoittamisen heti.

”Kukaan ei ole aluksi taitava. Aloittaa voi vähitellen ja armollisesti, oman sieto- ja omaksumiskyvyn mukaan”, Mähkä päättää.

***

Merja Mähkä on yksityissijoittaja ja yrittäjä, jonka mielestä sijoittaminen kuuluu hyvään elämään. Siksi hän haluaa saada kaikki innostumaan sijoittamisesta. Merja on toinen Sijoittajaksi 7 päivässä -myyntimenestyksen kirjoittajista. Hänet tunnetaan myös Sijoituskaverit-podcastista, sijoituskolumneista Iltalehdessä, Kauppalehdessä ja Helsingin Sanomissa, sekä Instagramista, jossa Merja selittää sijoittamisen kiemuroita päivittäin ilman vaikeita sanoja.

Merja Mähkän uutuuskirja Rahastokirja vasta-alkajille (ja niille jotka haluavat päästä sijoittamisessa helpolla) on juuri ilmestynyt (Alma Talent).

Lue lisää: