Sarita Schröder on Hannes Snellmanin IP & Tech -tiimin uusi Senior Associate

Hän on 12.11.2018 aloittanut tehtävässä, jossa hän avustaa yrityksiä niiden immateriaalioikeuksien suojaamisessa, puolustamisessa ja kaupallistamisessa.

Miksi tähän tehtävään?

Hannes Snellman on viime aikoina panostanut merkittävästi rakentaakseen Pohjoismaiden johtavan IP & Tech -tiimin. IP-riitoihin sekä tavaramerkkeihin, markkinointiin ja kuluttajansuojaan liittyvä osaamiseni täydentää hyvin tiimin aikaisempaa osaamista. Meillä on kollegoideni kanssa myös hyvin samansuuntaiset ajatukset siitä, minkälainen toiminta palvelee parhaiten asiakkaitamme ja vie meitä kohti yhteisiä tavoitteitamme.

Miten työsi muuttuu?

Pääsen laajentamaan osaamistani muun muassa patenttioikeuden alalle, joka on aikaisemmin jäänyt minulle vieraammaksi. Lisäksi työni muuttuu entistäkin kansainvälisemmäksi, sillä olen säännöllisesti tekemisissä Tukholman-toimistomme kollegoiden kanssa ja teen myös aikaisempaa enemmän yhteistyötä merkittävien kansainvälisten asianajotoimistojen kanssa.

Uran kolme tärkeintä vuotta:

2010: Valmistuin oikeustieteellisestä ja aloitin associate-lakimiehenä Krogeruksen kilpailuoikeustiimissä. Vaikka sittemmin päädyin ensisijaisten kiinnostuksen kohteideni pohjalta riidanratkaisutiimin kautta IP-tiimiin, on kilpailuoikeustaustastani ollut monessa yhteydessä hyötyä.

2014: Siirryin in-house-lakimieheksi DNA:lle, missä työskentelin erityisesti brändiin ja markkinointiin liittyvien lakiasioiden parissa osallistuen muun muassa merkittävän brändiuudistuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Kokemus opetti minua lähestymään oikeudellisia ongelmia aikaisempaa liiketoimintalähtöisemmin. Viihdyin DNA:lla erittäin hyvin, mutta samalla ymmärsin olevani sydämeltäni asianajaja.

2018: Vuosi on ollut tähänastisen urani vaiherikkain ja kasvattavin. Alkuvuoden toimin silloisessa uudessa roolissani Krogeruksen IP-tiimin co-headinä, ja sain mahdollisuuden olla mukana rakentamassa suuria muutoksia läpikäynyttä praktiikkaa pitkälti puhtaalta pöydältä. Kun tilaisuus siirtyä Hannes Snellmanille tarjoutui, oli valinta kuitenkin suhteellisen selvä. Pääsin hyppäämään mukaan hyvin tunnetun ja arvostetun toimiston voimakkaassa kasvuvaiheessa olevaan tiimiin, missä saan työskennellä kiinnostavien toimeksiantojen parissa sekä hyödyntää aikaisempaa kokemustani liiketoimintamme ja asiakkaidemme tarvitsemien palveluiden kehittämiseksi. Samalla voin oppia kokeneemmilta kollegoiltani paljon uutta.

Henkkarit

Syntymävuosi: 1984
Tutkinnot ja arvonimet: AA, OTM, KTM
Yliopisto ja valmistumisvuosi: Helsingin yliopisto 2010, Hanken 2016
Lempioikeudenala: Immateriaalioikeus
Guru: Immateriaalioikeuden alalta arvostan Pirkko-Liisa Haarmannin ja Virpi Tiilin kaltaisia uranuurtajia, jotka vielä eläkepäivilläänkin osallistuvat aktiivisesti alan toimintaan
Jos ei olisi juristi, olisi: Tavalla tai toisella brändeihin ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä
Motto: Nasevaa one-lineriä minulla ei ole, mutta uskon, että mikä tahansa tavoite on saavutettavissa tai haaste selätettävissä, kun uskoo riittävästi itseensä ja tekee täydestä sydämestään töitä sen eteen.

Suosittelen
Kirja: Fiktion puolelta Kjell Westön koko tuotanto, erityisesti Där vi en gång gått; faktan puolelta Daniel Kahnemanin Thinking, Fast and Slow
Laulu: En ole kovin musikaalinen, joten kuuntelen mieluummin podcasteja kuin musiikkia – tämänhetkinen suosikkini on ruotsalainen Framgångspodden
Laji: Juoksu
Kuvataiteen teos: Claude Monet’n tuotanto, erityisesti tietyt Water Lilies ja Houses of Parliament -sarjojen teokset. Ihailen antaumusta, jolla Monet maalasi samaa kohdetta yhä uudelleen saadakseen vangittua juuri oikean tunnelman.

Lue lisää: