Oletko jo luonut henkilökohtaiset tunnukset Fokus ja Verkkokirjahylly -palveluihin?

Henkilökohtaisten tunnusten luominen on helppoa.

Valitset vain sivun oikeassa yläkulmassa olevasta kirjautumisvalikosta ”Luo henkilökohtaiset tunnukset”. Käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi. Syötä siis sähköpostiosoitteesi ja valitsemasi salasana, niin saat  tunnukset käyttöösi. Jos käytät palvelua oppilaitoksesi tai työnantajasi tarjoamana, käytäthän tilin luomiseen ko. organisaation sinulle tarjoamaa sähköpostiosoitetta.

Huom! Oppilaitoskäyttäjä: sinun tulee henkilökohtaisia tunnuksia luodessasi olla joko oppilaitoksen verkossa tai oppilaitoksen tunnuksin etäkäyttöön kirjautuneena. Lisäksi sinun tulee olla palvelun etusivulla (ei yksittäisen teoksen lukunäkymässä). Käytäthän tilin luomiseen oppilaitoksesi sinulle tarjoamaa sähköpostiosoitetta.

Henkilökohtaisia tunnuksia käyttämällä sinulla on mahdollisuus tehdä muistiinpanoja ja korostuksia teoksiin. Näin saat helposti koottua tärkeimmät asiat sisällöistä esim. tenttiä tai työtehtävää varten.

Kun maalaat teoksen tekstiä, käytettäväksi avautuu muistiinpanomerkintöjen ikkuna. Voit valita, teetkö korostuksen vai muistilapun.  Korostuksen saat kun valitset jonkun kolmesta korostusväristä ja tallennat. Muistilapun taas saat, kun kirjoitat avautuvaan tekstikenttään viestisi ja tallennat. Voit tarkastella tekemiäsi muistilappuja ja korostuksia avaamalla muistiinpanomerkintöjen ikkunan Näytä merkinnät -kuvakkeesta. Voit siirtyä linkillä valitsemaasi merkintään, muokata sitä tai poistaa sen.

Henkilökohtaisilla tunnuksilla voit käyttää palveluita missä tahansa ja millä tahansa laitteella.

Lisää käyttöohjeita löydät täältä.

Muistilaput ja korostukset löydät oikeasta yläreunasta:

 

Lue lisää: