Näin viittaat sähköisiin, jatkuvatäydenteisiin teoksiin ja sivunumeroimattomiin verkkoteksteihin

Miten viitataan sähköisiin lähdeteoksiin, kun sivunumeroita ei ole? Entä silloin, kun teos päivittyy jatkuvasti?

Online-julkaisuihin ja muihin sähköisiin ammattiteksteihin viittaaminen on joskus ongelmallista, sillä teksti- ja lähdeviitteissä puuttuva sivunumero vaikeuttaa tiedon tarkistamista. Kun lähteenä käytetystä aineistosta puuttuu sivunumerointi, riittää, että tekstiviitteeseen merkitään lähteen tekijä ja julkaisu- tai päivitysvuosi. 

Näin viitataan sivunumeroimattomaan verkkolähteeseen, esimerkkinä päivittyvä hakuteos Sopimusoikeus:

Tekstiviite: (Hemmo – Hoppu 2020)

Lähdeviite: Hemmo, M. – Hoppu, K. 2020. Sopimusoikeus. Helsinki: Alma Talent. Päivitetty 18.6.2020. Luettu 20.9.2020. Vaatii käyttöoikeuden. https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/HAHBGXCTDG#kohta:SOPIMUSOIKEUS((20)

Lisäapua tehokkaasta hakuominaisuudesta 

Alma Talentin kaikissa sisältöpalveluissa (Verkkokirjahylly, Suomen Laki, Bisneskirjasto, Sijoituskirjasto) on tehokas hakuominaisuus, jota voidaan käyttää viitatun kohdan etsimiseen. Saat asiasanahaulla listan kaikista osumista, jotka vastaavat hakuasi.

Esimerkiksi hakusana ”ositussopimukset” tuotti pelkästään Verkkokirjahyllyssä 415 osumaa. Alma Talentin sisältöpalvelussa linkkien seulominen käy kätevästi, kun jokainen linkki vie suoraan hakusanaasi vastaavaan kohtaan.Ei-tieteellisiin viittauksiin voidaan lisäksi käyttää verkkokirjojen ja Fokus-teosten muru- eli linkkipolkua. Murupolun avulla teoksessa on myös helppoa navigoida. Murupolku löytyy teoksessa sivun ylälaidasta heti palvelun tunnusväripalkin alta.

 

Lue lisää: