Näin käytät Suomen Laki -hakupalvelun Oma salkku -toimintoa

Salkkuun voit tallentaa usein käyttämäsi säädökset, oikeustapaukset ja esityöt.

Pääset käyttämään toimintoa napsauttamalla palvelussa Oma salkku -painiketta:

Jos kirjaudut palveluun aina sähköpostiosoitteella ja salasanalla, Oma salkku on välittömästi käytössäsi. Jos sen sijaan käytät palvelua tunnistautumalla organisaatiosi IP-osoitteella, palvelu pyytää sinua luomaan maksuttoman käyttäjätilin. Erillinen tili tarvitaan, jotta organisaation yksittäinen työntekijä voisi luoda salkun omaan käyttöönsä.

Syötä sähköpostiosoitteesi ja haluamasi salasana lomakkeelle ja napsauta Jatka-painiketta. Tili on nyt luotu ja palvelu pyytää sinua kirjautumaan luomillasi tunnuksilla:

Kirjautumisen jälkeen Oma salkku on käytössäsi. Dokumenttien lisääminen salkkuun onnistuu napsauttamalla Lisää salkkuun -painiketta, kun haluttu dokumentti on avattuna. Jos esimerkiksi haluat tallentaa huoneistotietojärjestelmästä annetun lain salkkuun, avaa laki palvelussa ja napsauta salkkupainiketta:

Voit lisätä salkkuun säädösten ohella oikeustapauksia, hallituksen esityksiä ja valiokuntamietintöjä. Myös Kirjat-osion Verkkokirjahylly-linkkien lisääminen salkkuun onnistuu. Dokumentin voi poistaa salkusta napsauttamalla Salkussa-painiketta:

Lähtökohtaisesti kaikki dokumentit listataan Oman salkun sisällysluettelossa siinä järjestyksessä kuin olet ne lisännyt. Enemmän hyötyä salkusta kuitenkin on, jos luot sinne aihealueiden mukaisia kansioita:

Kansioita luotuasi voit sijoittaa dokumentteja niihin napsauttamalla Lisää salkkuun -painikkeen oikealla puolella olevaa nuolenpääkuviota. Jos esimerkiksi haluat tallentaa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen Tietosuoja-kansioon, luo kansio, avaa asetus ja napsauta nuolenpäätä:

Valitse avautuvasta listasta oikea kansio tai halutessasi anna nimi uudelle kansiolle. Dokumentti tallentuu valittuun kansioon:

Tällä tavoin dokumentit löytyvät kätevästi omista kansioistaan Omassa salkussa aina kun tarvitset niitä uudelleen:

Huomaa, että IP-osoitteella tapahtuvan Suomen Laki -palveluun kirjautumisen jälkeen sinun tulee kirjautua aina erikseen omalle käyttäjätilillesi, jotta Oma salkku olisi käytettävissä. Kirjautuminen omalle tilille onnistuu napsauttamalla näytön oikeasta yläkulmasta löytyvää "hampurilaispainiketta" (☰) ja sitten avautuneen valikon Kirjaudu-toimintoa.

Lue lisää: