Mitä uutta (työ)elämässä, Anu Kuistiala?

Kulunut vuosi on ollut pysähtymisen ja uuden oppimisen aikaa. Kirjailijat kertovat, mitä uutta elämänsisältöä se on tuonut mukanaan.

Anu Kuistiala, kuva Henni Hyvärinen

Mitä uutta sisältöä kuluva vuosi on tuonut työelämääsi?

"Kulunut vuosi on tehnyt entistäkin selvemmäksi sen, miten tärkeää on tuntea itsensä, oma mielensä ja ennen kaikkea alitajuiset pelot. Mielen voima korostuu kriisitilanteissa ja nostaa esiin todellisen minän. Säilyykö toimintakyky ja resilienssi kulkea vaikeiden aikojen läpi vai jäätyykö pelkojen alle. Itselle tämä on ollut oppimisen aikaa, kun on joutunut tekemään paljon uusia asioita ilman työyhteisön tukea. Olen yksinyrittäjä ja ainoa sparrauskumppani ja strateginen neuvonantaja on usein ollut minä itse. Olen todella testannut sen, mitä uudessa Tähtitaidot-kirjassani kirjoitan. Ja tämä on vain hyvä asia. Mielen taidoista kirjoittaminen keskellä koronakriisiä tuo tekstiin lisää syvyyttä."

Entä elämääsi?

"Henkilökohtaisessa elämässä oli hieman surua, kun äitini kuoli syksyllä emmekä voineet rajoitusten vuoksi käydä hänen luonaan edeltävinä viikkoina kuten normaalisti. Kulunut vuosi on ollut monella tapaa luopumisen aikaa ja samalla uudenlaisen elämän rakentamista. Myös moni turha asia on jäänyt. Tässä ajassa korostuu se. mikä on aidosti tärkeää. Ydinarvot vahvistuvat. Tämä on mielestäni vain hyvä asia. Koen, että olen saanut lisää vahvuutta olla juuri sellainen kuin olen ja myös voimaa ilmaista sitä uusin tavoin.

Kevennyksenä voisin todeta, että yöelämä on ollut todella laimeaa, mutta nukun hyvin!"

Anu Kuistiala on MTV Uutisten entinen päätoimittaja, nykyinen itsenäinen johtajanainen, puhuja ja tietokirjailija. Anulla on pitkä kokemus vaativista esimiestehtävistä. Työ kriisien keskellä on opettanut, että mielen taidot ovat menestyksen ja hyvinvoinnin avain.

**

Anu Kuistialan kirja Tähtitaidot - 8 askelta menestykseen ilmestyi helmikuussa 2021 (Alma Talent). Se täydentää itsenäisenä teoksena Anu Kuistialan suosittua kirjaa Johtajanaiset (2018, Alma Talent).

Lue lisää: