Mitä (t)yöpöydällä Sanna Kaarlejärvi?

Sanna Kaarlejärvi on Efiman talousjohtaja ja aktiivinen kouluttaja. Hän on myös kirjoittanut useita alan kirjoja. Hänen viimeisin kirjansa Älykäs taloushallinto ilmestyi lokakuussa. Tässä sarjassa kerromme, mitä kirjailijalle kuuluu nyt.

Sanna Kaarlejärvi

1. Mitä työpöydälläsi on parhaillaan?

Taloushallinnossa alkaa olla alkuvuoden tilinpäätöskiireet takana ja on taas aikaa kehittämiselle. Koulutuksia, puhetilaisuuksia ja palavereita on nyt kalenterissa paljon liittyen taloushallinnon kehittämiseen, automatisointiin ja erityisesti robotiikan ja tekoälyn hyödyntämiseen. Osallistun myös itse kevään ajan mielenkiintoiseen Stanfordin The Emerging CFO -koulutusohjelmaan, jossa kuulen ajatuksia CFO:n tulevaisuuden roolista ja pääsen sparraamaan omia ajatuksiani ympäri maailmaa työskentelevien CFO-kollegoiden kanssa.

2. Entä yöpöydälläsi?

Sain juuri luettua Karo Hämäläisen kirjan Miksi juoksen. Se innostaa kaivamaan lenkkarit esille ja palaamaan talven jälkeen Keskuspuistoon juoksulenkeille. Tämä oli myös hyvä kertomus siitä, että sisulla voi saavuttaa mitä haluaa.

3. Mihin aiot tarttua seuraavaksi?

Seuraavaksi lukemista odottaa mielenkiintoinen uusi suomenkielinen teos tekoälystä, joka on minulle työn puolesta hyvin ajankohtainen aihe. Kirja on Timo Siukosen ja Pekka Neittaanmäen teos Mitä tulisi tietää tekoälystä.

***

Sanna Kaarlejärvi ja Tero Salminen ovat kirjoittaneet kirjan Älykäs taloushallinto (Alma Talent).

Lue lisää: