Mitä (t)yöpöydällä Päivi Korpisaari?

Päivi Korpisaari on Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori. Hän on kirjoittanut yhdessä Olli Pitkäsen ja Eija Warma-Lehtisen kanssa teoksen Uusi tietosuojalainsäädäntö. Tässä sarjassa kerromme, mitä kirjailijalle kuuluu nyt.

Päivi Korpisaari, kuva: Atelier Nyblin

1. Mitä työpöydälläsi on parhaillaan?

Sain juuri valmiiksi suuritöisen tutkimushanketta koskevan rahoitushakemuksen. Nyt jatkan tutkimusartikkelin kirjoittamista. Materiaalia siihen olen koonnut ja lukenut muiden töiden ohella jo keväästä saakka, joten varsinainen kirjoitustyö sujuu melko ripeästi.

2. Entä yöpöydälläsi?

Yöpöydälläni on Frank Martelan teos Valonöörit. Sisäisen motivaation käsikirja. Kirja on vasta alussa, mutta minulla on suuret odotukset, koska Martelan kirja Tahdonvoiman käyttöohje oli niin hyvä. Kirjassa pohditaan, mikä tekee elämästämme hyvän, onnellisen ja merkityksellisen. Valonööri-sanan alkuosa kuvastaa lämmintä ja valoisaa ihmistä, jolla on myönteiset elämänarvot. Loppuosa viittaa insinööriin, ja edustaa käytännöllisyyttä ja kykyä edistää niitä arvoja, joihin ihminen uskoo. ”Valonööri ei siis vain hehku sisäistä valoa, vaan hänellä on myös työkalut toimia siten, että tulosta syntyy.”

Äänikirjana kuuntelen Ulrika Björkstamin omaelämäkerrallista teosta Nouse nyt. Kirjoittaja vahingoittui kadulla työpaikkansa edessä, kun lentokone putosi taivaalta miltei hänen päälleen. Kirja kertoo vakavia palovammoja saaneen nuoren naisen selviytymistarinan. Ihailen kirjoittajan sisukkuutta, huumorintajua ja positiivista elämänasennetta.

3. Mihin aiot tarttua seuraavaksi?

Seuraavaksi luen ja arvioin pari tietosuojaa koskevaa gradua.

***

Päivi Korpisaari on kirjoittanut teoksen Uusi tietosuojalainsäädäntö yhdessä Olli Pitkäsen ja Eija Warma-Lehtisen kanssa.

Lue lisää: