Miksi pelosta pitäisi puhua?

Kati Järvinen

Pelko pois – kohti rohkeaa johtamista on Kati Järvisen ja Ira Langen uutuuskirja, jossa pureudutaan pelkoihin sekä yksilö- että työyhteisötasolla ja pelolla johtamisen kulttuuriin. Pelosta ei yleensä mielellään puhuta, joten miksi kirjoittaa kokonainen kirja tästä teemasta?

Syitä oli monia. Yksi oli Risto Siilasmaan ulostulo Nokian johtamiskulttuurista kirjassa Paranoidi optimisti. Hänen mukaansa pelon ilmapiiri oli yksi syy Nokian liiketoiminnan romahdukseen. ”Yrityksissä on ihmisiä, jotka käyttäytyvät tavalla, jota ei voi millään hyväksyä. Heitä on autettava, ja se onnistuu vain puhumalla näistä asioista.” Siilasmaa, HS, 23.9.2018.

Päätimme ottaa tämän teeman avoimesti rohkeaan käsittelyyn. Uskomme nimittäin, ettei kukaan johtaja halua tarkoituksellisesti saada aikaan pelokasta kulttuuria, sillä se tarkoittaa heikompia tuloksia. Usein pelon kulttuurin rakentuminen on kollektiivinen vahinko, joka sattuu tapahtumaan, kun parempaa ymmärrystä tai osaamista ei ole.

Pelon kulttuurin rakentuminen on kollektiivinen vahinko

Fakta on, että johtajat pelkäävät monia asioita, tiedostaen tai tiedostamattaan. Faktaa on myös se, että johtajien pelko-orientoitunut käyttäytyminen aikaansaa heikkolaatuista johtamista ja huonoja päätöksiä. Organisaation ongelmat ovat usein juuri tunnepohjaisia johtamisongelmia. Totta on myös se, että moni johtaja ei osaa tunnistaa, miten pelon eri ilmentymät vaikuttavat heidän johtamistyöhönsä eivätkä osaa vaikuttaa siihen, miten näiden vaikutus minimoitaisiin. Onneksi ihminen, johtajakin, on oppimiskykyinen ja toivottavasti myös -haluinen.

Olemme uuden, inhimillisemmän ja tunnetaidokkaamman johtamisotteen äärellä. Tässä tavoitekuvassa johtaja on syvästi tietoinen oman persoonansa ja taustansa pelkoajureista, ja osaa johtaa itseään ja muita tavalla, joka minimoi luonnollisten pelkotuntemusten menestystä estävät vaikutukset.

Pelko on kiehtova kutsu kasvuun – uudella tavalla aikaansaatuihin tuloksiin. Pelko ei lopu mutta sitä voi oppia arvostamaan voimavarana ja johtamaan oikein. Tässä blogisarjassa ryhdymme käsittelemään johtamisessa ilmenevän pelon eri elementtejä, ja niiden rohkeaa kohtaamista.

***

Ira Lange ja Kati Järvinen: Pelko pois - kohti rohkeaa johtamista (Alma Talent)

Lue lisää: