Maksutileihin liittyvien palveluiden hintavertailusivusto avattu

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE ja Finanssivalvonta ovat avanneet sivuston, jossa ovat mukana Suomessa toimivat pankit ja niiden konttoriverkosto palveluineen ja yhteystietoineen. Sivustolla voi vertailla maksutilien ylläpitoon, saldo- ja tapahtumakyselyihin, tilisiirtoihin, verkkomaksuun sekä debit-kortin ylläpitoon liittyviä hintatietoja. 

Kuva: Fabian Blank, Unsplash

Kuluttajien maksutilien ja niihin liitettyjen yleisimpien palvelujen hintavertailusivusto on osoitteessa Fine.fi/maksutilivertailu.  Sivuston käyttö on maksutonta.

”Päivittäisten pankkipalveluiden hintojen vertaileminen on ollut kuluttajalle varsin työlästä. Toivommekin, että nyt avattu sivusto helpottaa osaltaan ajantasaisen tiedon saamista pankkipalveluiden hinnoittelusta”, johtava lakimies Harri Isokoski sanoo.

Sivusto kattaa tavanomaiset maksamiseen tarkoitetut tilit, joilta voi nostaa käteistä ja joille voi tallettaa varoja. Kultakin palveluntarjoajalta on vertailussa yksi, palveluntarjoajan yleisimmin asiakkaille tarjoama maksutili.

Palvelussa ei ole mukana säästötilejä, joissa varojen nostoa on rajoitettu eikä luotollisia tilejä, joihin ei sisälly mahdollisuutta varojen tallettamiseen.

Hintatietoja voi hakea ja vertailla eri pankkien ja niiden konttoreiden sijainnin mukaan. Hintatiedot ovat perushintoja, eikä niissä ole huomioitu mahdollisia palveluntarjoajakohtaisia alennuksia. 

Verkkosivustoa ylläpitää riippumaton FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Finanssivalvonnan tehtävänä on tarjota vertailusivusto.

”Maksutilivertailu-sivusto on hyvä esimerkki siitä yhteiseurooppalaisesta sääntelystä, joka on tehty helpottamaan kuluttajien arkea pankkipalvelujen valinnassa. Olemme Suomessa halunneet tuoda vielä enemmän lisäarvoa kuluttajille liittämällä myös tietoa konttorien saatavuudesta vertailusivustolle”, Finanssivalvonnan toimistopäällikkö Timo Peltonen sanoo.

Lähde: Fiva

Lue lisää: