Maakuntien sote-valmistelun tueksi asiakirjamalleja

Sote-uudistuksen kansallisessa valmistelussa laaditaan asiakirjamalleja tulevien maakuntien tueksi. Asiakirjamallien luonnokset lähetettiin lausunnolle 3.4.2018. Lausuntoaikaa on 3.5.2018 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön sote-palveluntuottajien työryhmä on valmistellut asiakirjamalleja yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Asiakirjamallit liittyvät sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaan valinnanvapauteen. Asiakirjamallit auttavat maakuntia palveluntuottajille asetettavien ehtojen laatimisessa. Asiakirjamallien käyttö ei ole velvoittavaa, mutta maakunnat voivat halutessaan hyödyntää niitä.

Nyt lausunnolle lähtevät asiakirjamallien luonnokset ovat sosiaali- ja terveyskeskusten toimintaa koskevia asiakirjoja: maakunnan tekemän hallintopäätöksen malliehdot, hallintopäätöksen liitteeksi tuleva palvelukuvausmalli sekä palveluntuottajan ja maakunnan välillä laadittavan sopimuksen mallipohja.

Saatujen lausuntojen perusteella malliasiakirjoja täydennetään. Lisäksi lausuntoja hyödynnetään suun terveydenhuollon, asiakassetelipalvelujen ja henkilökohtaisella budjetilla tuotettujen palvelujen asiakirjamallien valmistelutyössä.   

Maakunnan ja palveluntuottajien yhteistyöhön liittyvät asiakirjamallit valmistuvat kesäkuussa 2018.

Lausuntopyyntö, webropol-kysely sekä luonnokset sosiaali- ja terveyskeskuksen asiakirjamalleista ovat osoitteessa stm.fi/lausuntopyynnot.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Lue lisää: