Kirjavinkit syksyyn!

Poimi kirjavinkit syksyn pimeneviin iltoihin ja tutustu Alma Talent Kirjat -sovellukseen.

Juridiikka

Jakamistalousjuridiikan käsikirja - Jenna Päläs, Kalle Määttä (2019)

Jakamistalous mahdollistaa uusia liiketoiminta- ja ansaintamalleja sekä taloudellisen yhteistyön muotoja. Jakamisalustojen käyttäjämäärät ovat kasvussa, mutta ilmiöön liittyy runsaasti oikeudellisia haasteita. Uudet toimintamuodot aiheuttavat epävarmuutta sääntelyn soveltumisesta ja jakamistalouteen osallistuvien tahojen oikeusasemasta sekä velvollisuuksista ja vastuista. Jakamistalouden säädösympäristö on tällä hetkellä monin paikoin epäselvä.

Artikkelikokoelma esittelee kattavasti jakamistalouden oikeudellisia ominaispiirteitä ja pureutuu jakamistaloudelle keskeisiin oikeudellisiin erityiskysymyksiin.

Liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen

Alustalous ja uudet liiketoimintamallit - Johannes Koponen (2019)

Aiemmin menestymiseen riitti, että yritys keskittyi ydinosaamiseensa, oli kilpailijoitaan tehokkaampi, osti halvalla ja myi kalliilla. Ei riitä enää. Menestysresepti on muuttunut, sillä alustatalouden ylivoimaiset liiketoimintamallit syrjäyttävät perinteiset yritykset lähes jokaisella toimialalla.

Kirja kertoo, miksi alustatalouden liiketoimintamalleja hyödyntävät yritykset muuttavat toimialan kuin toimialan. Se vastaa myös seuraaviin kysymyksiin: 

• Mitä ovat alustat ja alustatalous?
• Millaisia liiketoimintamalleja alustoilla on ja miten ne toimivat?
• Miten alustat vaikuttavat yritysten strategioihin?
• Millä tavalla alustoja on säänneltävä?

Sijoittaminen

Sijoittajaksi 7 päivässä – Merja Mähkä, Unna Lehtipuu (2019)

Kirja esittää 7 päivän ohjelman, jonka suoritettuaan lukija on valmis ostamaan ensimmäisen osakkeensa tai rahastonsa. 

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin - Hanna Silvola, Tiina Landau (2019)

Kirja tarjoaa erinomaisen, perinteistä vastuullisuustulkintaa kokonaisvaltaisemman, näkökulman nimenomaan parempien tuottojen hakemiseen vastuullisella tavalla.

Sijoittajan verotus ja verosuunnittelu - Petri Manninen, Ville Niiranen, Elina Fasoúlas (2019)

Kirja esittelee kattavasti tämän päivän sijoitusinstrumenttien verokysymykset. Siinä pohditaan myös sijoitusyhtiön perustamisen hyötyjä sekä varallisuuden siirtämistä seuraavalle sukupolvelle.

***

Alma Talent Kirjat -sovelluksesta löydät parhaan valikoiman ääni- ja e-kirjoja sekä podcasteja keskittyen bisnessisältöihin, asiantuntijuuden syventämiseen ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Ota aikaa itsellesi kehittymiseen, uusille ideoille ja ajatuksille.

Tutustu sovellukseen! Kuuntele ja lue 14 päivää niin paljon kuin haluat – veloituksetta.

Lue lisää: