5 yleisintä kysymystä palvelustamme – Toimituksen chat

Saako lukunäkymää suurennettua? Lue vastaus tähän ja muihin yleisimpiin kysymyksiin Fokuksen ja Verkkokirjahyllyn käytöstä.

Nopein tapa saada vastaus verkkopalvelun käyttöön liittyvään kysymykseesi on chat. Sen avulla saat yhteyden toimitukseemme joka arkipäivä. 

Kysy toimitukselta palvelun käytöstä, hakusanoista, kirjanmerkeistä tai aikakoneesta. Anna palautetta sisällöistä tai oman salkun käytöstä. Esitä toiveita, ehdota uusia sisältöjä tai toimintoja. 

Chattiin pääset violetista palkista palveluiden ylälaidassa. Kun palkki on näkyvissä, toimitus on paikalla.

Kiitos chatin kautta saamastamme arvokkaasta palautteesta!

5 yleisintä kysymystä:

  1. Saako lukunäkymää suurennettua?

Näkymää saa suurennettua piilottamalla hakemiston yläpalkissa sijaitsevalla painikkeella. Mobiilista löytyy lukunäkymä-painike URL-kentän vasemmalta puolelta.  

 

  1. Miksi yläpalkki vie niin suuren osan näytöstä?

Yläpalkissa on tällä hetkellä teoksen työkalut, mutta olemme huomioineet palautteenne ja kehittelemme niille uutta paikkaa, jotta palkkia saataisiin pienennettyä.

 

  1. Saako Fokukseen sivunumerot?

Fokuksessa ei ole sivunumeroita, koska päivitettävyys muuttaa teoksen rakennetta jatkuvasti. Lue ohjeet, miten viitataan sivunumeroimattomiin sähköisiin teoksiin tästä.

 

  1. Onko teokseen mahdollista tehdä alleviivauksia tai muita merkintöjä?

Teokseen ei voi tehdä toistaiseksi muita merkintöjä kuin omia kirjanmerkkejä. Olemme huomioineet tämänkin toiveenne ja kehittelemme siihen ratkaisua.

 

  1. Mitä teen, kun palvelun yhteys katkeilee?
  • Sivun uudelleenlataus, ei pelkkä ”F5”: Windowsissa ”CTRL+F5” / Macissa ”Shift pohjassa ”Lataa sivu uudelleen”-painike” (toimii ainakin Safarissa).
  • Selaimen sulkeminen kokonaan (= kaikki ikkunat ja välilehdet) ja uudelleenavaaminen.
  • Välimuistin (= väliaikaiset Internet-tiedostot ja evästeet) tyhjennys. Ohje riippuu selaimesta. Esimerkiksi Macin Safarissa omppu-Alt-E tyhjentää välimuistin.
  • Testaaminen kokonaan toisella selaimella.

Lue lisää: