Shopin lahjavinkit: Hyödyllisiä vinkkejä, keissejä ja tietoa yrittäjille ja myyntiorganisaatiossa työskenteleville

Muista ystävää, puolisoa tai vaikka itseäsi kirjalla ystävänpäivänä 14.2.

100faktaamyynnistä

Andrei Koivumäen ja Katleena Kortesuon kirja 100 faktaa myynnistä tarjoaa sekä tiukkaa faktaa että tuottavaa fiilistä. Andrein ja Katleenan henkilökohtaiset tarinat omista opinpaikoistaan ja tavoistaan tehdä myyntityötä tarjoavat uusia, mielenkiintoisia näkökulmia tuttuihinkin asioihin..

”Jaan kirjassa omaa tapaani hahmottaa myyntiä ja markkinointia. Kuvaan omia näkemyksiäni ja havaintojani, jotka ovat auttaneet minut nykytilanteeseeni. Toivottavasti lukijat inspiroituvat, motivoituvat ja saat työkaluja tarkastella omaa tilannettaan ja bisnestään eri näkökulmista. Monet kirjan esimerkit ja vinkit ovat yksinkertaisia, eivät mitään rakettitiedettä – jotkin ovat jopa itsestäänselvyyksiä, joita emme aina osaa nähdä tai ottaa huomioon”, Andrei Koivumäki kertoo.

Myyntifaktaa asenteesta ja oppimisesta: Andrein "Has to be done"

Olen aina ollut sitä mieltä, että urheilu ja bisnes muistuttavat vahvasti toisiaan. Kumpikin vaatii itsekuria, toistoja, jatkuvaa tekemistä ja uskoa itseensä. Salilla suoritamme tehtäviä ja teemme älyttömiä toistoja. Kasvu vaatii aikaa. Täysin sama asia on elämässä ja bisneksessä.

Elämämme muodostuu erilaisista tehtävistä, jotka pitää suorittaa, jos haluaa päästä eteenpäin. Erilaiset tehtävät vaativat erilaista lähestymistapaa, eri määrän aikaa ja erilaista osaamista. Jotkin niistä ovat yksinkertaisia ja toiset vaativimpia, joidenkin loppuun saattamiseen saattaa kulua vuosia.

Sama pätee bisneksessä. Menestyneet bisnesosaajat eivät ole useinkaan menestyneet kontaktiensa tai paremman lähtötilanteensa takia. Jossain vaiheessa menestystä alkaa tulla, rahaa ja hyviä kontakteja. Se on itsestään selvää, koska maailma toimii niin. Monesti kuitenkin luulemme, että menestyneet ihmiset menestyvät juuri näiden tekijöiden ansiosta. Mutta heillä ei ole aluksi välttämättä ollut mitään. He ovat vain jaksaneet tehdä ja suorittaa tehtäviä. He ovat kenties suoriutuneet niistä keskitasoa paremmin ja päässeet vähitellen siihen pisteeseen, että voivat ostaa aikaa muilta ihmisiltä. Tällöin nämä muut ihmiset ovat alkaneet suorittaa bisnesosaajien heille asettamia tehtäviä. Hyvin yksinkertaista – pitää vain vastaanottaa tehtäviä ja suorittaa niitä. Vain siten asiat tapahtuvat, tulevat todeksi.

Has to be done.

**

Andrei Koivumäki & Katleena Kortesuo: 100 faktaa myynnistä (Alma Talent, 2019).

Katso kaikki ystävänpäivän lahjavinkit Alma Talent Shopista.

Lue lisää: